PANELL 6

Arrere

LES AUSXatrac d'Albufera
Agrò blau
Pit-roig
Gavina corsa

Audioguía

Audiodescripció

Vídeo signoguía


Encara que no ho parega, un poc d'atenció ens permetrà descobrir la presència d'una interessant avifauna al llarg de l'itinerari. La densa vegetació de la Devesa conté gran quantitat d'insectes, fruits i llavors que són aprofitats com a aliment per les aus, especialment xicotets pardals, molts dels quals podem detectar per les seues veus. Així, amb un poc d'experiència, descobrirem l'abundància de la busquereta capnegra, la merla, el totestiu o el gafarró durant tot l'any, i del pit-roig i la busquereta de casquet durant l'època d'hivernada.

A la vora de la gola pot haver-hi alguna garseta blanca, un agró blau, o un blavet a l'aguait de peixets. Moltes de les aus que crien en l’Albufera acudixen buscant menjar a la primavera i l'estiu, podent trobar el xatrac d’albufera, la mongeta, la gavina vulgar i la gavina capblanca al llarg del canal, així com el xatrac becllarg i la gavina corsa en la part més pròxima al mar.

A partir de la tardor i a l'hivern, els pescadors del Palmar instal•len arts de pesca en l'entrada de la Gola, possibilitant que aus com la corba marina grossa es posen sobre estaques de fusta, junt amb gavines i xatracs, per a assecar les seues plomes després de llargs bussejos en les aigües de l’Albufera.