PANELL 8

Arrere

L’ESTANY DEL PUJOLLimonium girardianum
Projecte de port esportiu
Camallonga
Territ picarut

Audioguía

Audiodescripció

Vídeo signoguía


L'Estany del Pujol és un llac artificial excavat en una mallada durant la urbanització de la Devesa de 1965. La finalitat era construir un port d'embarcacions esportives i de recreació, amb eixida al mar a través de la gola, per mitjà d'un canal que comunicaria esta amb el llac. Després de la paralització del projecte d’urbanització s'ha naturalitzat i hui en dia alberga espècies de fauna i flora de gran valor i interés.

Té una superfície aproximada de 10 ha, la seua aigua és salada, el seu fons és irregular i les seues vores presenten dos tipus de pendents, una suau i una altra més acusada. L'efecte del vent, junt amb el plàncton i les sals minerals de l'aigua, pot formar bromeres denses en les seues vores.

L’utilitzen espècies pròpies de saladars mediterranis. Entre les plantes destaquen la sosa, el fenoll marí, el jonc marí i les saladines o semprevives del gènere Limonium.

La seua avifauna és de gran interés. Ací les aus troben un lloc on alimentar-se, descansar i nidificar. És molt utilitzat per nombroses espècies d'aus durant els passos migratoris, destacant el territ picarut (Calidris ferruginea) que cria en la tundra de l'Àrtic.